“Me, My Body and I”

Een 2,5 tal weken na de operatie en mijn lichaam herstelt zich langzaam. Naast het ongemak van de wonde en littekens, ben ik nu vooral ontzettend moe, misschien ook wel moegestreden. Ik slaap ’s nachts als een marmot, de klok rond. Het lijkt alsof mijn lichaam nu echt in een diepe rust wil gaan na de lange chemobattle. Moegetergd, ontregeld en uitgeput ben ik het slagveld overgekropen en arriveer ik nu bijna aan de finish. Alleszins, zo voelt het momenteel allemaal voor mij.

Sommige dagen heb ik wel zin om terug actief te zijn en mijn ‘leven” terug op te pikken waar ik het heb achtergelaten, maar mijn lichaam is nog niet klaar. Ik kijk ernaar en observeer hoe na iedere wandeling mijn rug, benen en voeten vooral smeken om een massage en rust, hoe stijf dat ik daarna ben. Soms kan ik nog amper lopen. De zenuwen in mijn voeten en tenen zijn ook aangetast en er is nog steeds een tintelend gevoel aanwezig, waardoor het lijkt of ik op eierschaaltjes loop. Ik ben niets meer gewoon en mijn spierkracht moet terug opgebouwd worden. Mijn lichaam is aan het helen en dat vraagt tijd.

Het herstel van mijn lichaam mogen beleven, voelen en zien is ongelooflijk. Ik heb er echt een nieuwe vriend bij. Mijn eigen lichaam. Het was er altijd en iedere dag. Het heeft me doorheen dit proces gedragen, dag na dag, keer op keer.

Mijn lichaam heeft gestreden tegen de chemicaliën in mijn lijf. Het heeft mij gevraagd om te liggen wanneer het niet meer kon. Het heeft me de trap opgedragen. Het was er altijd en overal, dag en nacht, hoe pijnlijk en moeizaam ook. Het is er nu om te helen. Mijn vriend laat me terug lange wandelingen maken, langer dan ik ooit had durven dromen enkele maanden geleden. Het doet me terug de trap oplopen zonder hijgen. Het doet mijn haren terug groeien, mijn nagels terug herstellen, mijn wenkbrauwen. Ik voel op de plaats van de wonde helende tintelingen en iedere dag lukt het beter en beter om mijn linkerarm omhoog te krijgen.

Ik besef hoe wonderbaarlijk dit alles is en hoe het herstel zijn werk doet. “Lieve lichaam, mijn maatje. Ik zie je zo graag!

In tegenstelling tot het begin van mijn ziekte waar ik boos was en gefrustreerd op de tumor in mijn lichaam en op het falen van mijn lichaam, ben ik nu in verwondering & bewondering van de helingskracht die er plaatsvindt. Ik wil het gezond voeden, op tijd laten rusten en bewegen en verder aanvullen met tal van vitaminen. Ik wil zijn immuniteit versterken en het terug sterk maken en strijdlustig voor de laatste ronde en daarna.

Een hart- of levercel denkt niet in woorden en zinnen, maar verstuurt en ontvangt wel voortdurend complexe chemische boodschappen. De bloedstroom vormt samen met het centrale zenuwstelsel een informatiesnelweg met 50 biljoen cellen die allemaal bijdragen aan een gemeenschappelijk doel: in leven en gezond blijven.

Deepak Chopra

Ik heb tot nu toe mijn geest proberen voeden met positieve gedachten, maar mijn lichaam is even belangrijk. Het is mijn bondgenoot. Ik wil goed zorg dragen voor mijn lichaam en het ondersteunen met goede voeding, rust en beweging.

Ik besef meer dan ooit dat alles samenhangt: “Me, my body and I.…” Mijn lichaam, mijn denken en mijn ziel. Bondgenoten voor het leven. En dit besef is, sinds mijn diagnose, echt lifechanging!

Lieve groet,

Inge

Eén opmerking over '“Me, My Body and I”'

 1. Mooie blog alweer, soldaat Inge! Ik vind het altijd fijn om je stukjes in mijn mailbox te vinden.

  Blij dat het goed met je gaat. Binnenkort gaan we wandelen.

  Groetjes,

  Hilde

  From: Rebel On Socks Reply to: Rebel On Socks Date: Monday, 1 March 2021 at 22:42 To: Hilde Pallen Subject: [New post] “Me, My Body and I”

  rebelopsokken posted: ” Een 2,5 tal weken na de operatie en mijn lichaam herstelt zich langszaam. Naast het ongemak van de wonde en littekens, ben ik nu vooral ontzettend moe, misschien ook wel moegestreden. Ik slaap ’s nachts als een marmot, de klok rond. Het lijkt alsof mijn “

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: