Healing Power!

Hoe het nu met me gaat?

Ik ben volop bezig met allerlei revalidatieoefenigen van spierherstel tot conditie. En vergeleken vanwaar ik kwam, gaat het mij goed af ja, dankjewel! Ik herwin week na week aan kracht. Het gevoel in mijn vingers en tenen komt terug en ik geniet van natuurwandelingen zonder pijn, zonder gehijg van de uitputting. Ik kan eindelijk terug wat meer genieten van alles rondom mij en het fijne gezelschap.

Na maanden, iedere week door een oncoloog of verpleging opgevolgd te worden, zijn de opvolgingsconsultaties nu ook ingepland om de 3 maanden. En aan de ene kant ben ik enorm opgelucht en aan de andere kant voelt dat best wel wat vreemd. Plots sta je daar dan, na een intense behandeling. De gang van de therapie in het ziekenhuis, is niet meer de mijne…it is up to me now! Daar sta je dan met vragen, onzekerheden, regelmatig opduikende ongemakjes….Beetje scary ook…

Hoe fijn was het niet om tijdens deze helse periode zo ondergedompeld te worden door een zachte vrouwelijke kracht.

Vrouwelijke kracht die in ieder van ons zit, man of vrouw, en die zich manifesteert in compassie, liefde, het creatieve en het intuitieve, reflectie, zorgen voor, ontvankelijk zijn ..zonder oordeel luisteren.

Niet alleen als kind hebben we deze zachte energie nodig om ons geliefd, veilig, geaccepteerd en aangemoedigd te voelen maar ook als volwassen persoon blijft dit belangrijk. Een vrouwelijke kracht die zich temidden van het hele lijden bij mezelf opnieuw heeft gemanifesteerd. Alsof de natuur iets moest herstellen.

Oh ja, we leven in een bikkelharde wereld. Een wereld waar mannelijke energie in de vorm van kracht, controle, het competitieve en dominantie geprezen wordt en waar onze vrouwelijke energie niet altijd een plaats krijgt of zelfs sociaal niet aanvaard wordt. “Wees sterk”, “Huilen is voor watjes”, “Doe je best”, “Vechten”,…Ons taalgebruik is doorspekt van mannelijke energie, zelfs zonder het te beseffen.

Vreemd om te zeggen maar door deze ziekte, ondervind ik terug compleetheid, zelfbewustheid, zelf-acceptatie en mijn vrouwelijke energie is terug in balans. Ik ben terug in balans. Die vrouwelijke kracht krijgt precies plaats temidden van trauma, miserie, ziekte en zorgt terug voor evenwicht in ons bestaan. Ik heb tevens veel vrouwelijke energie rondom mij gevoeld. Van vrienden, van mijn partner, mijn zoon, verplegend personeel……..Het huis van Erika waar ik terecht kon voor een babbel, een deugdoende massage…We hebben vrouwelijke kracht nodig voor healing binnenin. Om de juiste biotoop te creëren zodat deze vreselijke ziekte hopelijk geen kans meer krijgt.

“Feminine power lives inside all of us, and its very nature is silent, inward, knowing, nurturing, and healing”

Deepak Chopra

Een vriend & een coach vroeg mij onlangs: Welke kracht ben je bij jezelf tegengekomen? Wat leer je uit deze periode. Wat gaan je kunnen inzetten naar anderen toe? Heftige vragen vond ik toen. En die bleven lange tijd onbeantwoord. Echter, tijdens mijn ziekte ben ik opnieuw mijn vrouwelijke kracht tegengekomen, die zachte kracht, die onvoorwaardelijke liefde voor anderen… En de world needs lots of it!!

Waarom moet een mens ziek worden en lijden om het evenwicht terug te vinden? Hoe zou de wereld eruitzien als we continue zelf aan deze energiebalans werken, voor onszelf en naar anderen toe. Borstkanker heeft me terug de weg getoond in mijn missie om mijn vrouwelijke intuitive kracht meer dan ooit verder in te zetten voor anderen. Ik wil anderen kunnen bieden wat mij zelf zo deugd heeft gedaan. Ondergedompeld worden in zachte kracht en waar steun zich ontvouwt in de vorm van mediteren en het beleven van zachte krachtbronnen om zich door helse periodes te slaan van ziekte of tegenslagen in het leven.

En voor diegene die mijn blog trouw lezen, wens ik van harte een mooie balans tussen vrouwelijke en mannelijke energie. Terwijl je dit leest, vraag je jezelf eens af: Welke kant is vandaag bij mij vooral naar boven gekomen. Hoe is dit gebeurd? Welke kant zou ik meer aandacht willen geven. Experimenteer en kijk wat het met je doet, hoe je je voelt. Als er balans is, zal je het voelen…als een fijne diepe innerlijke rust en vertrouwen dat alles ok is.

Dankjewel vrouwelijke energie en de innerlijke healing die je mij hebt gegeven naast de kankerbehandeling.

Ik laat je nooit meer los!

Lieve groet,

Inge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: