Let life flow

Ik krijg regelmatig de vraag hoe het nu met mij gaat. Een jaar geleden was ik nu in volle chemo en stond ik aan het begin van een lang traject. Het gaat iedere dag beter en beter. Het gaat zelfs erg goed met mij. Dankjewel voor deze vraag!

Het hele genezingsproces ligt inderdaad al sinds mei dit jaar, achter mij en inmiddels ben ik wel nog wekelijks in het ziekenhuis aan de slag met oefeningen rond spier -en zenuwherstel. De komende maanden ga ik ook dit afbouwen en vervangen door andere leuke sportactiviteiten. Ik ben ondertussen ook gezegend met een korte wilde haarbos, met nadruk op wild want het kroezelhaar dat nu plots tevoorschijnkomt is niet te temmen. Nog een cadeautje van de chemo 🙂

In een progressieve werkopstart ben ik stapsgewijs terug aan het genieten van individuele coaching trajecten. Ik haal er opnieuw zoveel positieve energie uit. Dit is mijn ding, mijn leven en zou ik tot aan het einde kunnen doen. Ik ben erg dankbaar dat ik dit terug kan en mag doen.

Tijdens een fijne meditatie, die nu deel uitmaakt van mijn dagelijkse routine, werd me opnieuw weer zo helder wat het leven werkelijk is voor mij. Mediteren is zo een krachtig medium om tot jezelf te komen, weg van alle ruis, denken, verplichtingen etc. Het is een cadeau voor mezelf, zoals een goede massage waar ik zeker ook zo deugd van kan hebben. Meer nog, door zelf te mediteren geef ik een cadeau aan anderen want na de medidatie voel ik een diepe herbronning en komen er intuitive ideeën naar boven om anderen op weg te helpen. Er is telkens 1 rode draad namelijk “een betekenisvol leven”.

Na een dergelijk zwaar kankerproces, heeft voor mij plots alles een diepere en waardevollere betekenis. Ieder momentje, ieder zonnestraaltje, iedere lach om iets, ieder fijn gebaar,….alles krijgt een andere betekenis.

Vroeger zou ik gezocht hebben naar een “succesvol leven en loopbaan”, “een rijk leven”, “een gevarieerd leven”. ik had heel wat verlangens en doelen en vulde mijn hoofd tegelijkertijd ook met veel beslommeringen en ditjes en datjes daardoor.

Nu is mijn allerhoogste doel “een zinvol leven en bestaan” leiden. Een leven waar de zaken die ik doe, onderneem, zeg, engageer, doorgeef…zinvol zijn voor mezelf. Een zinvol bestaan met anderen. Sluit het aan bij wie ik wil zijn en wat ik belangrijk vind in het leven nu.

Ook zaken die niet goed lopen, die ik anders wil en waarover ik me vroeger immens druk en triestig kon maken en voelen, krijgen een andere plaats. De goed bedoelde raad “laat het los” krijgt een hele andere betekenis voor mij. De flow van het leven heeft ups en downs. Pieken en dalen. Succes en tegenslagen. Daarmee leren omgaan en het zien als de flow van het leven is onze ware opdracht en daarin schuilt immens veel wijsheid en levenslessen voor onszelf.

“Let it go” wordt eerder “let it FLOW”. Analyseren over het waarom, wat is er toch mis en dit proberen te controleren, heeft geen zin. Let life flow en maak het allerbeste van vandaag.

En ook ik leef met angst voor de volgende controle bij de oncoloog in Oktober. Wat als het kreng terugkomt? Niets is zeker in het leven, maar 1 ding weet ik wel. Het leven vindt nu plaats. In alle kleine en grote momenten. Op de flow die je zelf kiest. Ik maak het allerbeste van ieder moment, met de gaven die ik heb, met wat ik kan op dit moment. Op een gezonde, verantwoorde en zinvolle manier. En dat is het leven voor mij!

Let life flow”

Dat geeft mij rust en voldoening en helpt mij in mijn missie naar het verder uibouwen van een zinvol leven voor mezelf en voor anderen.

Liefs,

Inge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: