Hungry & ALive!

We staan alweer voor een nieuw jaar. We gaan het 3de jaar in na mijn initiële diagnose. Ik tel de laatste dagen af en denk bij mezelf “wat vliegt tijd toch”! Het lijstje aan voornemens beginnen zich al op te dringen. Ik had me ook zoveeeeel voorgenomen het afgelopen jaar. Het eerste jaar dat ik voluit, zonder ziekteproces, terug in het volle leven stond. Op mijn eigen beentjes en op eigen krachten.

Mild zijn voor mezelf is mijn levensles dus even een terugblik op 2022: Mijn sociale leven terug oppikken en genieten van tijd met vrienden, familie en geliefden. De lekkerste sushi gegeten ever! Uitgewaaid aan zee, zaaalig! Mijn 49st verjaardag in een Scandinavische hut gevierd, apart! Opgietsessies en genietmomentjes met z’n 2tjes in een hutje temidden van de bossen. Op coaching locaties afgesproken met mensen die ik al lang niet meer had gezien en zalig bijgebabbeld. Het vliegtuig terug op naar Portugal op weg naar Mariette. Kortom, ik heb me gesmeten. Mijn professionele leven terug leven ingeblazen. “I am back!”, was mijn motto! Terug een volle bos haar, geen hoofddoekjes meer. Wel wat ronder maar in ieder geval gezonder. Een nieuwe garderobe aangeschaft. Afgelopen jaar stond ik letterlijk op podia als spreekster, iets dat ik me een jaar geleden niet had kunnen voorstellen gezien mijn vermoeidheid en verwardheid. Mijn geesteskindje, TalentSpots is back en heeft een vol jaar zelfstandig terug gedraait dankzij mooie samenwerkingen en veel mooie referenties. Ik had me geen betere opstart kunnen wensen.

Weet je, voor mij is er een verschil tussen “CURE” en “HEAL”. Tijdens mijn ziek zijn was “CURE” het doel. Je valt terug op de basisvereisten en genezen is HET doel!

Geen eisen stellen, naar de basis terug gaan, genieten van kleine dingetjes en hoop blijven koesteren dat het goed komt. Ik denk dat ik nu in fase “HEAL” zit. Een spirituele benadering zegt: Healing occurs through the integrating forces that restore, transform, sustain and nurture the whole person (body, mind, spirit) at each phase and in every dimension of life

Heal is terug “heel” worden als mens. Mijn ziel terug laten openbloeien. Ik beleef het als “Hungry & Alive”. Ik ben terug hongerig naar groei en weten en exploreren. Stapels boeken liggen weer naast mijn bed, in de living, in de keuken…..inspirerende gesprekken met mensen, ..podcasts…webinars….my god, er is zoveeeeeel te leren in deze wereld van anderen. En er is zo gelimiteerde tijd!

En tijdens deze kerstijd en voorbereiding op 2023 reflecteer ik terug over het afgelopen jaar aan mijn pc’tje in de keuken naast een warm kacheltje en is mijn hart ook bij diegene die ziek zijn en terugvallen op de genezingsfase. De papa van Chris die al weken opgenomen is in het ziekenhuis en bang weegt op ieder van ons. Mijn papa die geopereerd wordt in het nieuwe jaar. Ja, er zijn het afgelopen jaar ook al verdrietige en moeilijke momenten geweest.

Het leven komt in golven aan ons voorbij en neemt ons mee op deze rit en alles wat wij kunnen doen is meegaan, hopen, kracht blijven halen uit onze rijke geest en uitzien naar de volgende fase van HEAL.

Ik ga inmiddels verder op mijn HEAL golfje en gun mezelf de komende dagen nog wat rust na dit volle en toch wel intense jaar. En terwijl ik mijn batterijtjes terug oplaad om klaar te staan voor 2023, blijf ik ondertussen goed luisteren naar dat fijne & prikkelende hongergevoel en verwen ik mezelf met inspirerende lekkernijen.

Laat 2023 ons allemaal meenemen op de golf van HEAL!

liefs

Inge

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: