Fifty something…

Hier sta ik dan met mijn voeten nog in de 4ties, vlak voor de nieuwe voordeur. Hoe ik me voel? Die vraag moet ik even laten bezinken. Mijn parcours van de afgelopen 2,5 jaren is anders gelopen dan ik me ooit had kunnen inbeelden. In de herfst van 2020 werd ik plots gekatapulteerd naar een leeftijd van 8ties. Mijn ouders waren fitter dan mij. Ik kon amper 5 KM wandelen zonder hijgen of intense spier-en zenuwpijnen. Nog niet te spreken van de geforceerde menopauze die ik er cadeau bijkreeg. Tegelijkertijd werd ik omgetoverd in een kale baby die veel slaap nodig had voor de opbouw en groei van een sterk lichaam. Afhankelijk van anderen die voor mij zorgden.

Kan het zijn dat ik even de kluts kwijt ben? 🙂 Ik zou zoooo graag even op de rem gaan staan en die 4 nog eventjes behouden. Dat staat voor een vitale periode,balans, op de top en in de fleur van het leven….stralend en sterk…..vrouw zijn! Ik hield eigenlijk wel van deze periode.

Tijd om mijn leeftijd wat te herkaderen! Ik kwam onderstaande spreuk tegen en die sprak me wel aan :-).

Youth is a gift of NATURE, but Age is a gift of ART

Kunst kan ik het toch wel noemen. Hoe wijs is het lichaam wel dat ik van 8ties terug naar 5ties gekatapulteerd wordt! Het is een nieuwe voordeur maar ook een nieuwe kans. Een kans om vanuit volle wijsheid en liefde te gaan voor de dingen die me dierbaar zijn.

Neen, geen groot feest of fuifgeknal. Maar op de Inge’s manier, klein en gezellige momentjes, samen vieren en me omringen met veel liefde & acceptatie voor de persoon die ik nu ben. Met de bluts en de builen, met de ervaring die ik meedraag, met de wijsheid die ik rijker ben. Voor minder ga ik niet meer.

Vroeger was ik zot van deze song. Broken Wings van Mr. Mister.

Take these broken wings and learn to fly again, learn to live so free. When we hear the voices sing, the book of love will let us in. Take these broken wings

Fifty & fabulous. 50 jaar, 5 decennia, 600 maanden, 2609 weken , 18.263 dagen en 438312 minuten op deze planeet. En geen enkel kankercelletje die dit heeft kunnen tegenhouden. Woehoe!!!

En ook al zijn mijn vleugels hier en daar gebroken. Ik vlieg terug uit.

Vlieg je mee?

Lieve groet,

Inge

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: