Blog

Blijven vragen stellen en geef jezelf de tijd om de antwoorden te laten rijpen

Deepak Chopra

Moe(t)d

Een jaar geleden rond deze tijd zat ik aan het einde van mijn kunnen. Bijna een reeks van 14 chemo’s doorheen mijn lijf. Ik denk er soms nog met veel huivering aan terug. Ik wilde me destijds absoluut niet verdiepen in de kankercellen en alle medische details en risico’s. Ik wilde leven en vechten enMeer lezen over “Moe(t)d”

Blijf maar zwemmen

Laat ik eerst beginnen met uitstekend nieuws. Mijn eerste controle is goed verlopen en ik ben gerustgesteld dat er niks dreigends te zien is in mijn bloed of klieren. Yeahhh!! Heb ik dit goede nieuws nu extreem gevierd? Heb ik het van de daken geschreeuwd van geluk? Hmm, eigenlijk niet. Ik leef in gedachten onbewustMeer lezen over “Blijf maar zwemmen”

Flexibel

Nog een weekje en ik heb mijn eerste controle en dat is best spannend, zelfs wat akelig. Sinds half September ben ik professioneel terug gradueel opgestart en ik ben intens blij dat ik terug het normale leven mag en kan aanvatten. Tegelijkertijd ben ik toch ook gespannen en snel moe. Er komt zoooooveeeeeeel op mijMeer lezen over “Flexibel”

Let life flow

Ik krijg regelmatig de vraag hoe het nu met mij gaat. Een jaar geleden was ik nu in volle chemo en stond ik aan het begin van een lang traject. Het gaat iedere dag beter en beter. Het gaat zelfs erg goed met mij. Dankjewel voor deze vraag! Het hele genezingsproces ligt inderdaad al sindsMeer lezen over “Let life flow”

Afsluitend ritueel

Een jaar geleden, op 24 juli, ontdekte ik een knobbeltje in mijn linkerborst. Na die dag was mijn leven niet meer hetzelfde. In een mum van tijd veranderde ALLES! Vandaag sta ik opnieuw enkele dagen van deze historische datum. Een jaar later en kankervrij. En wat een jaar! Een jaar van ziek en ellendig zijn,Meer lezen over “Afsluitend ritueel”

Healing Power!

Hoe het nu met me gaat? Ik ben volop bezig met allerlei revalidatieoefenigen van spierherstel tot conditie. En vergeleken vanwaar ik kwam, gaat het mij goed af ja, dankjewel! Ik herwin week na week aan kracht. Het gevoel in mijn vingers en tenen komt terug en ik geniet van natuurwandelingen zonder pijn, zonder gehijg vanMeer lezen over “Healing Power!”

Re-validatie

Einde van een lange reeks behandelingen, de ene al ietsje dragelijker dan de andere. Een grote opluchting en verlangen naar een ‘normaal’ leven neemt nu plaats. Maar eerst nog een revalidatietraject in het ziekenhuis op de afdeling fysiologie. Mijn spierstelsel is erg verzwakt door de impact van de behandeling en daar moet nu aan gewerkt.Meer lezen over “Re-validatie”

Ode aan het mama-zijn

Inmiddels is mijn bestraling na 21 dagen eindelijk afgerond en start ik op bij de afdeling fysiologie voor spier -en conditieherstel. Yes, ik begin langzaam terug op te klimmen naar de gewone wereld. Met een rugzak vol reflecties en mindshifts, zet ik elke dag een stapje verder in mijn herstel. Ondertussen is mildheid voor mezelfMeer lezen over “Ode aan het mama-zijn”

Cover me in sunshine

Ik ben halfweg met de bestralingstherapie. Iedere ochtend rinkelt mijn wekker en klauter ik uit mijn bed om te vertrekken naar het ziekenhuis. De ene keer met al wat meer energie dan de andere. Iedere ochtend hetzelfde patroon. Ik lig op de CT-tafel in de bestralingshouding, met mijn armen boven het hoofd. Een camera volgtMeer lezen over “Cover me in sunshine”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

%d bloggers liken dit: