Blog

Blijven vragen stellen en geef jezelf de tijd om de antwoorden te laten rijpen

Deepak Chopra

Flexibel

Nog een weekje en ik heb mijn eerste controle en dat is best spannend, zelfs wat akelig. Sinds half September ben ik professioneel terug gradueel opgestart en ik ben intens blij dat ik terug het normale leven mag en kan aanvatten. Tegelijkertijd ben ik toch ook gespannen en snel moe. Er komt zoooooveeeeeeel op mijMeer lezen over “Flexibel”

Let life flow

Ik krijg regelmatig de vraag hoe het nu met mij gaat. Een jaar geleden was ik nu in volle chemo en stond ik aan het begin van een lang traject. Het gaat iedere dag beter en beter. Het gaat zelfs erg goed met mij. Dankjewel voor deze vraag! Het hele genezingsproces ligt inderdaad al sindsMeer lezen over “Let life flow”

Afsluitend ritueel

Een jaar geleden, op 24 juli, ontdekte ik een knobbeltje in mijn linkerborst. Na die dag was mijn leven niet meer hetzelfde. In een mum van tijd veranderde ALLES! Vandaag sta ik opnieuw enkele dagen van deze historische datum. Een jaar later en kankervrij. En wat een jaar! Een jaar van ziek en ellendig zijn,Meer lezen over “Afsluitend ritueel”

Healing Power!

Hoe het nu met me gaat? Ik ben volop bezig met allerlei revalidatieoefenigen van spierherstel tot conditie. En vergeleken vanwaar ik kwam, gaat het mij goed af ja, dankjewel! Ik herwin week na week aan kracht. Het gevoel in mijn vingers en tenen komt terug en ik geniet van natuurwandelingen zonder pijn, zonder gehijg vanMeer lezen over “Healing Power!”

Re-validatie

Einde van een lange reeks behandelingen, de ene al ietsje dragelijker dan de andere. Een grote opluchting en verlangen naar een ‘normaal’ leven neemt nu plaats. Maar eerst nog een revalidatietraject in het ziekenhuis op de afdeling fysiologie. Mijn spierstelsel is erg verzwakt door de impact van de behandeling en daar moet nu aan gewerkt.Meer lezen over “Re-validatie”

Ode aan het mama-zijn

Inmiddels is mijn bestraling na 21 dagen eindelijk afgerond en start ik op bij de afdeling fysiologie voor spier -en conditieherstel. Yes, ik begin langzaam terug op te klimmen naar de gewone wereld. Met een rugzak vol reflecties en mindshifts, zet ik elke dag een stapje verder in mijn herstel. Ondertussen is mildheid voor mezelfMeer lezen over “Ode aan het mama-zijn”

Cover me in sunshine

Ik ben halfweg met de bestralingstherapie. Iedere ochtend rinkelt mijn wekker en klauter ik uit mijn bed om te vertrekken naar het ziekenhuis. De ene keer met al wat meer energie dan de andere. Iedere ochtend hetzelfde patroon. Ik lig op de CT-tafel in de bestralingshouding, met mijn armen boven het hoofd. Een camera volgtMeer lezen over “Cover me in sunshine”

AANVAARDinge

De ergste periode van de chemo is achter de rug en ik voel ik me terug beter worden. Ik begin mezelf terug te herkennen in de spiegel en fysiek kan ik al meer. Echter, langs de buitenkant begint het ok te lijken maar mijn lichaam is nog niet mee. Na een uurtje concentratie, vloeit deMeer lezen over “AANVAARDinge”

Lichtpuntjes

Gisteren mijn eerste consultatie gehad in verband met de bestraling. Het wordt een “Deep inspiration breath hold” methode om de bestralingsbehandeling op een gecontroleerde manier te kunnen doen. Ik zal mijn longen moeten trainen om een lange en diepere ademhaling te kunnen vasthouden. Bij deze techniek vergroot de afstand tussen mijn borstwand en mijn hartMeer lezen over “Lichtpuntjes”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

%d bloggers liken dit: