Blog

Blijven vragen stellen en geef jezelf de tijd om de antwoorden te laten rijpen

Deepak Chopra

3de keer SAFE!

Lang geleden hé. Maar ik ben er nog en ……hoe! Mijn 3de controle in het ziekenhuis is achter de rug. Telkens is er een bloedafname en analyse en volgt er een consult bij de Oncoloog. De stress, die week eraan voorafgaande, laait telkens steeds hoog op. Mijn naaste omgeving vindt me dan wat meer norsMeer lezen over “3de keer SAFE!”

De kracht van spijt!

En zo gaan dagen en weken voorbij, steeds verder verwijderd van de diagnose en behandeling en op weg naar een “normaal” leven terug. Er zijn al langere periodes nu dat ik niet meer actief terugdenk aan die horribele periode en ziekte. De zon schijnt, het kriebelt om leuke zaken te gaan doen. Ik ben vanMeer lezen over “De kracht van spijt!”

Checkpoints!

Afgelopen maandag weer een 2tal uurtjes in het ziekenhuis gespendeerd. Nu stond de petscan op het programma. Een petscan is een nucleair beeldvormend onderzoek waarbij ze gebruik maken van een kleine hoeveelheid radioactieve glucosestof. Dit onderzoek laat toe om kankercellen op te sporen, want die hebben meestal een verhoogde stofwisseling, in vergelijking met normale cellen.Meer lezen over “Checkpoints!”

Gelukmomentjes

Ik sta op een aantal dagen van mijn 2de consultatie. Op basis van een bloedanalyse en borstscan zal ik weten hoe het met mijn lichaam is gesteld. Die avond in het ziekenhuis voelde ik terug enorme stress. Stress van het horen van de chemodruppels in de katheder bij de oudere dame langs mij. Ik walgMeer lezen over “Gelukmomentjes”

Moe(t)d

Een jaar geleden rond deze tijd zat ik aan het einde van mijn kunnen. Bijna een reeks van 14 chemo’s doorheen mijn lijf. Ik denk er soms nog met veel huivering aan terug. Ik wilde me destijds absoluut niet verdiepen in de kankercellen en alle medische details en risico’s. Ik wilde leven en vechten enMeer lezen over “Moe(t)d”

Blijf maar zwemmen

Laat ik eerst beginnen met uitstekend nieuws. Mijn eerste controle is goed verlopen en ik ben gerustgesteld dat er niks dreigends te zien is in mijn bloed of klieren. Yeahhh!! Heb ik dit goede nieuws nu extreem gevierd? Heb ik het van de daken geschreeuwd van geluk? Hmm, eigenlijk niet. Ik leef in gedachten onbewustMeer lezen over “Blijf maar zwemmen”

Flexibel

Nog een weekje en ik heb mijn eerste controle en dat is best spannend, zelfs wat akelig. Sinds half September ben ik professioneel terug gradueel opgestart en ik ben intens blij dat ik terug het normale leven mag en kan aanvatten. Tegelijkertijd ben ik toch ook gespannen en snel moe. Er komt zoooooveeeeeeel op mijMeer lezen over “Flexibel”

Let life flow

Ik krijg regelmatig de vraag hoe het nu met mij gaat. Een jaar geleden was ik nu in volle chemo en stond ik aan het begin van een lang traject. Het gaat iedere dag beter en beter. Het gaat zelfs erg goed met mij. Dankjewel voor deze vraag! Het hele genezingsproces ligt inderdaad al sindsMeer lezen over “Let life flow”

Afsluitend ritueel

Een jaar geleden, op 24 juli, ontdekte ik een knobbeltje in mijn linkerborst. Na die dag was mijn leven niet meer hetzelfde. In een mum van tijd veranderde ALLES! Vandaag sta ik opnieuw enkele dagen van deze historische datum. Een jaar later en kankervrij. En wat een jaar! Een jaar van ziek en ellendig zijn,Meer lezen over “Afsluitend ritueel”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

%d bloggers liken dit: