Een nieuw jaar. Een nieuw begin!

Vorig jaar rond deze periode zat ik tijdens de feestdagen nog volop in de laatste chemoronde. Verschrikkelijk! Maar eigenlijk wil ik er niet meer teveel aan terugdenken en wil ik vooral stilstaan bij het nu.

Wow, wat een fijn gebeuren was me da!! Kerstmis is zo gezellig! Een echt familiefeest. Het start al weken op voorhand met het opzetten van de boom, het creëren van een echte kerstsfeer. Zorgvuldig zocht ik alle mooie bollen uit. Een warme kerstboom met veel rood en groen. Pure nostalgie! Dit jaar wilden mijn ouders hun traditioneel wijngebraadje met kroketjes klaarmaken op kerstavond. Ik heb genoten van ieder hapje. Het smaakte me! Ik kon terug genieten van lekker eten. De smaken, de geuren..de sfeer.

Weet je, vroeger was ik niet altijd even enthousiast van familiefeestjes. Veel te veel eten, drinken, ontregeld zijn, oneindig aantal familiebezoekjes, te druk, te moe…

Tot je ernstig ziek wordt en plots het leven niet zo evident meer lijkt. Wat heb ik uitgekeken naar de feestdagen en om er ten volle bij te kunnen zijn.

Samen zijn met mensen die ik liefheb, genieten van alle aanwezige liefde. Laat maar komen 🙂 Deze hele periode heeft iets intimistisch. Een tijd van inkeer en reflectie. Een tijd van dankbaarheid en samenzijn en genieten van alle mooie vriendschappen. Wat is er mooier en fijner dan dit weer te mogen meemaken. En ik kijk nog even achterom, naar een jaar van herstel en ziekenhuis en een graduele werkopstart. En ik ben blij. Blij met de stappen die ik al hebt gezet en blij met de stappen die ik nog ga zetten.

En bij Nieuwjaar was mijn wens al duidelijk. Dat ik verder op krachten mag komen en de nog opkomende vermoeidheid volledig verdwijnt. Dat ik in de nieuwe versie van mezelf verder kan gaan in 2022 en heel dicht bij mijn missie mag blijven. Mijn missie om mensen aan te moedigen in het vinden van hun kracht en betekenis in het leven, werk en studie. Begeleiden tijdens belangrijke keuzemomenten. Ik voel me zoveel rijker en wijzer. Ik heb een nog diepere betekenis gevonden en dat geeft een kracht die inspireert en uitdaagt en goesting geeft om het beste uit het leven te halen!

Find a purpose in life so big,

it will challenge every capacity to be at your best.

Jim Loehr

Ik wens iedereen een ware levensmissie toe! Mik hoog genoeg en graaf diep genoeg naar wie je bent en wat jouw kracht is en wat je op deze wereld zeker wil doen. En ga ervoor, alsof iedere dag jouw laatste kan zijn!

liefs,

Inge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: